Kumon Japonca F ne tür bir materyaldir Metnin tutarlılığını yakalayan kapsamlı bir okuma kursudur.

2023-05-21

Japonca (dil)

t f B! P L

Kumon Japonca F materyalleri hangi sınıf içindir?

Kumon materyallerinin ilerlemesi için iki ana kılavuz vardır.

Birincisi, her materyal için yaklaşık sınıf seviyesidir: F materyalleri 6. sınıfa eşdeğerdir. Ancak, Kumon'a 6. sınıfta başlayan çok fazla insan yoktur ve izlenim, hacim bölgesinin F materyallerini yaklaşık 4. veya 5. sınıfta öğrenenler olduğu yönündedir.

Bir başka kılavuz da öğrencilerin "yüksek ileri seviyede" olup olmadıklarıdır. Kumon, üç sınıftan daha ileride öğrenenleri "Çok İleri Düzey Kategorisi "nde "Çok İleri Düzey Öğrenci Ödülü" ile ödüllendirir. F materyallerini 3. sınıfta tamamlarsanız bu ödülü alabilirsiniz, bu nedenle F materyallerini 3. sınıftan önce öğreniyorsanız, oldukça hızlı ilerleme kaydettiğinizi varsayabilirsiniz.

Kumon Japonca F'nin içeriği nedir?

Kumon Japonca F materyalleri F I ve F II olarak ikiye ayrılır. Önce F I'i kontrol edelim.

Bir cümledeki direktiflerin ne anlama geldiğini doğru bir şekilde kavrama becerisini geliştirin. Metindeki ifadeler doğrultusunda yorum yapma becerisini geliştirin (açımlama, örnek, açıklama, metafor). Soruların formatına uygun cevaplar yazma becerisini geliştirmek. Altıncı sınıftaki 181 Kanji karakterinden 90 yeni Kanji karakteri kelime dağarcığını genişletmek için çalışılır. Buna ek olarak öğrenciler, başlangıç noktası olarak deyimsel ifadeleri kullanarak FI'da öğrendikleri kanjileri gözden geçirirler.

Öğrenciler gösterge, açımlama, örnek, açıklama ve metafor gibi çeşitli ifade biçimlerini öğrenirler.

Bunu FII materyali takip eder.

Bu, D I'den F I'e kadar geliştirilmiş olan cümlelerin tutarlılığının farkındalığı ile kapsamlı bir okuma çalışmasıdır. Öğrenciler, cümleleri daha büyük bir bütünlük duygusuyla okuma ve anlama becerisi geliştirirler. 6. sınıftaki 181 Kanji'den 91 yeni Kanji kelime dağarcığını genişletmek için çalışılır. Buna ek olarak, öğrenciler FII'de öğrendikleri kanjileri, deyimsel ifadeleri başlangıç noktası olarak kullanarak gözden geçirirler.

D'den F'ye kadar 'cümlelerin tutarlılığını yakalamak' gibi tek bir tema üzerinden ilerlendiği görülebilir.

F materyali 'cümle tutarlılığı' temasının bir özetidir.

Kumon, sınıflara (alfabeye) göre bölünme dışında bazen birden fazla sınıfı kapsayan temalarla da ilgilenmektedir.

Örneğin, 7A ve 5A sınıfları arasında sesli okuma teması; 4A ve 2A sınıfları arasında hiragana; A ve C sınıfları arasında temel dilbilgisi; D ve F sınıfları arasında ise cümle bütünlüğü teması ele alınır. Bu temalar materyalin yalnızca bir bölümünü oluşturmaktadır ve paralel olarak çalışılan başka konular olsa da, daha büyük resim tek bir temayla ilgilenen birbirine bağlı bölümlerden oluşmaktadır.

Bağdaşıklık bölümünde ne kadar geriye gidilirse, tema içinde o kadar küçük kavramların ele alındığını belirtmek gerekir.

4A'dan 2A'ya kadar olan bölümlerde hiragana ele alınmaktadır, ancak konuşma bölümlerinin sırasına göre: 4A'da isimler, 3A'da sıfatlar ve fiiller, 2A'da parçacıklar ve sesli ve sessiz sesler. Aynı hiragana teması içinde bile, kademeli olarak daha az kullanılan ve daha zor öğelerin ele alındığını görebilirsiniz.

Aynı şekilde, bu F materyali de D'den F'ye kadar işlenen 'cümle yapısı' materyalinin bir özetidir. Bu nedenle D ve E'de işlenen malzemeden daha zor malzemeyi kapsadığı söylenebilir.

Kapsanan kavramlar D ve E'dekilerden daha küçüktür

F materyallerinde hangi kavramlar ele alınmaktadır?

D materyalleri '5N1K' ve 'soru ve cevap' kavramlarını ele alırken, E materyalleri metnin ana konusu olduğu söylenebilecek 'karakterlerin eylemleri ve duyguları', 'gerçekler, düşünceler ve fikirler' ve 'neden-sonuç ilişkileri' konularını ele almaktadır.

F materyali 'yönergeler, aliterasyon, örnekler, betimlemeler ve metaforlar' ile ilgilidir. Elbette bunlar önemli konulardır, ancak kesinlikle öncekinden daha küçük kavramlardır.

Bu kavramlar ana kavramlar kadar zor değildir. 'it' belirtecinin neyi ifade ettiğini belirlemek, örneğin 'karakterlerin eylemlerini ve duygularını' okumaktan daha zor ya da önemli değildir. Yani temel olarak, bunu öğrenmenin maliyeti yüksek olmayacaktır.

Bununla birlikte, istisnalar da vardır. Bu, küçük kavramlara çok az maruz kalındığında ya da hiç maruz kalınmadığında söz konusudur.

Eğer bir hikaye okuyorsanız, 'karakterlerin eylemlerine ve duygularına' dikkat etmeniz pek olası değildir. Bir Japonca dersinde, öğretmen muhtemelen size soracaktır ve karakterlerin duygularını görmezden gelerek bir hikayeden keyif almak zordur. Ancak, 'gösterge dili, aliterasyon, örnekler, betimlemeler ve metaforlar' söz konusu olduğunda durum böyle değildir. Bir cümledeki 'it' kelimesinin anlamını anlamasanız bile, cümlenin anlamını bir dereceye kadar çözebilirsiniz.

Bu nedenle, bazı durumlarda, yönergelerin, açımlamaların, örneklerin, tanımlamaların veya metaforların hiçbirinin farkında olmamanız mümkündür. Bu kavramlar F materyallerinde tanıtıldığında, zorluktan çok kafa karışıklığı gibi hissedilebilir ve bu öğrenmenin önünde bir engel olabilir.

Basit kitapları okuma konusunda iyi bir deneyime sahip olmak önemlidir.

Burada önemli olan zor kitapları okuma deneyimi değil, kavramları iyi anlayarak basit kitapları okuma deneyimidir.

F materyallerinde geçen kavramlar önemsizdir, ancak bu daha önce hiç geçmedikleri anlamına gelmez. İlkokul seviyesindeki kitaplarda bile betimlemeler ve metaforlar mevcuttur.

Yetişkinler için bu ifadeler basit cümleler olduğu için atlanmamaktadır. Ancak çocuklar için, özellikle de zamanından önce öğrenenler için, okudukları kitaplar zorlayıcıdır. Kavramları anlamak ve soruları yanıtlamakla o kadar meşguldürler ki, ayrıntılı ifadeleri her zaman iyi kavrayamazlar.

Bu çocuklara özgü bir sorun değildir. Kitabın zorluk seviyesiyle ilgili bir sorundur. Yetişkinler bile zor bir metni okurken ana fikri kavramaya çalışmakla meşgul olurlar. Metaforlara, betimlemelere ve açıklamalara dikkat etmek zorlaşır. Benzer şekilde, bir metni anlamasının en üst sınırında okuyan bir çocuk da daha ince ifadelere dikkat edemeyecektir.

Ancak mesele kitabın zorluk seviyesi ise, bununla başa çıkmak zor değildir. Sadece kitabın zorluk derecesini azaltmanız gerekir.

Eğer bir çocuk çok kolay bir kitap okuyorsa, ebeveynler endişelenebilir. İlkokulda hala resimli kitaplar okuyorlarsa, bir şekilde daha düzgün kitaplar okumaları gerektiğini düşünmek kolaydır. Ancak, mevcut sınıf seviyesine uygun basit kitaplar okuyarak daha rahat okuyabilirler. Bu, ayrıntılı ifadelere dikkat etmelerini ve kitabın teması hakkında düşünmelerini sağlar. Bağımsız olarak okumanızı sağlar.

Bağımsız olarak okuyabildiğinizde, etkileri küçük ifadeleri anlamakla sınırlı kalmaz. Daha derinlemesine okuyabilecek ve kitapları daha ilginç bulabileceksiniz. Ve yeterince basit kitap okuduklarını hissederlerse, doğal olarak bir sonraki seviyedeki kitaplara ilgi duyacaklardır. Bu tür basit kitaplardan yeterince okuma fırsatı, F materyallerinin üstesinden gelmek için önemlidir.

Popüler Makaleler

QooQ